Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Jobstudent in huis halen? Doen, doen, doen!

De jobstudent is een graag geziene verschijning op de werkvloer. Een frisse wind raast door de kantoren en poef: weg zijn al die klusjes die waren blijven liggen!

Bright Plus

2 min. leestijd

De jobstudent is een graag geziene verschijning op de werkvloer. Een frisse wind raast door de kantoren en poef: weg zijn al die klusjes die waren blijven liggen! Kwam jij er nog niet aan toe om een jobstudent aan te nemen? Misschien weet je niet zeker wat voor meerwaarde een jobstudent jou biedt. Of schrikken die extra loonkosten je af. Twijfel niet langer en overtuig jezelf met drie ijzersterke argumenten.

1. Flexibele mankracht

Jobstudenten zijn multi-inzetbaar. Spring creatief om met dat extra paar handen en zie die berg werk smelten als een gletsjer in de zon. 

  • Herbergt jouw kast ook die beruchte skeletten? Je jobstudent steekt gerust een handje toe en werkt die uitgestelde taken zo voor je weg. 
  • Laat je werknemers wat van hun projecten doorgeven aan de student. Zo krijgen zij ruimte om dringende zaken af te handelen. 
  • Maak gebruik van de unieke talenten van je jobstudent. Om jouw Facebook-pagina snel die welverdiende opknapbeurt te geven, bijvoorbeeld. Of wie weet schuilt er in hem of haar wel een grafisch ontwerper of computerprogrammeur.

Word je werknemer plotseling ziek of stroomt onverwachts een hoop werk binnen? Bel je jobstudent op en hou de situatie onder controle. Je flexibele kracht werkt vaak op momenten waarop je handen tekortkomt:

  • tijdens de weekends
  • na de gebruikelijke werkuren
  • in vakantieperiodes

Tip

Wist je dat je een jobstudent per uur betaalt en niet per dag? Dat maakt het extra makkelijk om extra hulp in te schakelen op het cruciale moment.

2. Getrainde werknemer

Na wat uitleg en een beetje begeleiding draait jouw jobstudent vlot mee. Je plukt dus onmiddellijk de vruchten van je investering. Ben je tevreden? Vraag je tijdelijke werknemer dan het volgende jaar terug. De collega’s zijn blij met de vertrouwde helpende hand en je verliest geen tijd aan een inwerkperiode.

Valt de samenwerking bij beide partijen extreem goed in de smaak? Dan kan je jouw favoriete jobstudent na zijn studies een contract aanbieden. Je weet welk vlees je in de kuip hebt en je zoektocht naar de perfecte werknemer verloopt vlekkeloos en snel.  

3. Minder loonkosten

Een jobstudent is een goedkope mankracht. Je tijdelijke werknemer houdt meer van zijn loon over door een gunstige RSZ-regeling. Jij betaalt daardoor ook minder loonkosten. Iedere student mag tot 475 uur per jaar werken tegen dit voordelige tarief. Hoeveel uren jouw extra paar handen nog over heeft, vind je makkelijk terug op student@work.

Tip

Overtuigd van de voordelen van een jobstudent? Breng je administratie in orde en volg drie stappen:

1. Check het urensaldo van de student.

2. Stel een overeenkomst voor studentenarbeid op.

3. Doe een Dimona-aangifte (ten laatste op de eerste werkdag).

Conclusie

Een jobstudent in huis halen, creëert ademruimte bij je werknemers, zorgt dat je altijd een extra paar handen hebt én is bovendien goedkoop. Je tijdelijke mankracht is vlot inzetbaar: de taken die alsmaar aan de kant werden geschoven, gebeuren nu wél. En misschien vind je zelfs je toekomstige personeelslid. Voordelen genoeg, dus!