Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Terug naar de Events

Levenslang leren; wat is de rol van de werkgever?

Je kent ongetwijfeld deze gevleugelde woorden: “Wat als ik mijn medewerkers opleidt en ze vertrekken?” waarop de zeer terechte vraag volgt “en wat als ze blijven?”

Het mag duidelijk zijn dat opleiding en ontwikkeling de volle aandacht verdient van elk bedrijf en elke werkgever. Organisaties die ontwikkelingskansen creëren voor hun medewerkers zien een positieve impact op kennisversterking en uitbreiding van de know-how binnen het bedrijf.

Bovendien scoort de authentieke employer branding veel sterker waardoor de retentie stijgt en het verloop vermindert. Medewerkers die de kans krijgen om zich te ontplooien transformeren bovendien vaak tot ware merkambassadeurs waardoor er zelfs meer kansen ontstaan in de war for talent

Hoe pak je levenslang leren nu best aan binnen jouw organisatie? Hoe plaats je het op de agenda op zo’n manier dat mensen willen bijleren en er geen verplichting moet zijn? En is dat dan best een prioriteit voor het departement L&D of kan je daar als leidinggevende, HR-professional of vanuit het management team rond werken? Kom het ontdekken tijdens dit webinar!