Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Ontdek ons boek: ‘Goodbye assistant, hello professional?’

Een actuele kijk op de (r)evolutie van de assistantfunctie.

Bright Plus heeft al 30 jaar ervaring als ‘carrièremaker’ voor assistants. We zagen de job veranderen, evolueren en uitbreiden. Waar er vroeger vooral personal assistants en management assistants waren, vind je deze profielen nu terug in tal van vakdomeinen en functies. Ze zijn dan ook bijzonder gegeerd op de arbeidsmarkt, omdat ze vaak zeer gevarieerde skills hebben en een uitstekende talenkennis.

Door deze evolutie is de assistantfunctie toe aan een opwaardering. Daarom schreven wij het boek ‘Goodbye assistant, Hello professional?’, waarin we nagaan of de term ‘assistant’ nog wel alle ladingen — of beter: vakdomeinen — dekt. We kijken terug naar de factoren die de evolutie in gang zetten, werpen een blik op de toekomst en analyseren de trends van vandaag. Zo weten bedrijven hoe ze deze profielen aan boord houden.

De functie

Van assistant naar meertalige professionals

Waarom dit boek?

Omdat het tijd werd dat we clichés doorprikten en de assistantfunctie opwaardeerden. Deze medewerkers ontwikkelen zich steeds meer tot sparringpartner en specialist in hun vakgebied. Door globalisering, digitalisering en toenemende concurrentie op de arbeidsmarkt blijven de vaardigheden van assistants voortdurend in beweging: uitvoerende taken vallen steeds vaker weg, het takenpakket verschuift en de verwachtingen groeien.

Daarom vroegen wij ons af of de functietitel ‘assistant’ de professionaliteit en groeiende verantwoordelijkheid voldoende benadrukt. Na rondetafelgesprekken en marktonderzoek merken we de nood van bedrijven om hier aandacht aan te besteden. Als ze het broodnodige talent willen aantrekken, moet de jobtitel beter aansluiten bij de vereisten van de functie.

Het boek

Wat mag je verwachten?

In ‘Goodbye assistant, hello professional?’ gidsen we je door de verandering van de functie(titel) en de opportuniteiten voor meertalige professionals. Zo weet je meteen hoe je de skills en uitgebreide expertise van deze profielen optimaal kan inzetten en verder laten ontwikkelen. We beantwoorden onder meer deze vragen:

  • Hoe is de functie geëvolueerd?
  • Welke skills moeten deze medewerkers vandaag in huis hebben?
  • Hoe kan je als organisatie voldoende groeikansen bieden?
  • Hoe stoom je meertalige professionals klaar voor de toekomst?
Verdiep je in de functie

De podcast

Luister naar onze podcast

Wij willen onze kennis zo veel mogelijk delen, maar leren ook graag bij van andere experten. Daarom gaat Linda Cappelle, general manager van Bright Plus, in gesprek over de evolutie van de assistantfunctie. In drie afleveringen kom je meer te weten over

  • het beroep van meertalige professionals (verandering en kansen)
  • de groei van meertalige professionals in de praktijk
  • de toekomst van de arbeidsmarkt en de functie(titel)
Beluister onze podcast

Over onze blog

Een blog vol advies en inzichten

Heb je graag een voorsmaakje van het boek? In onze blogs laten we ervaringsdeskundigen aan het woord en delen we interessant advies. Zo weet je hoe andere leidinggevenden en managers naar deze functie kijken en hoe ze de functie opwaarderen en vers talent aantrekken. Je ontdekt er ook wat meertalige professionals zelf verwachten van hun job.

Bestel ‘Goodbye assistant, hello professional?’

Je kan ons boek rechtstreeks kopen bij uitgeverij Owl Press (Borgerhoff & Lamberigts).