Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Linda Cappelle publiceert eerste boek: Fulltime gepassioneerd

Op 21 september 2020 brengt general manager van Bright Plus Linda Cappelle haar eerste boek ‘Fulltime gepassioneerd’ uit. Nadat ze samen met haar team maar liefst 8 keer de award voor Great Place to Work in de wacht sleepte, deelt ze nu haar geheim voor dat succes.

Samen met het hele team ging ze op zoek naar een onderbouwd en herkenbaar welzijnsbeleid voor haar organisatie. Met de focus op de 5 G’s van gemotiveerde, gezonde, geïnformeerde, gelukkige en getalenteerde medewerkers bouwde ze samen met haar mensen aan een welzijnsbeleid dat werkt. Niet alleen voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie.

Nadat Linda de passie, de sfeer en de resultaten op de werkvloer merkbaar zag verbeteren, had ze nog één mooi doel voor ogen: die ervaring delen en collega-leidinggevenden een leidraad bieden om ook in hun bedrijf op een effectieve manier in te zetten op hun meest waardevolle kapitaal: enthousiaste en toegewijde medewerkers. Een visie die in de coronacrisis alleen maar noodzakelijker blijkt. Het is belangrijker dan ooit om te investeren in jouw mensen. Net in woelige tijden maken goede zorgen, een open en transparante communicatie en een hecht teamgevoel echt het verschil.

Op zoek naar inspiratie of antwoord op je vragen? 

Group 4 Created with Sketch. That’s us
Group 4 Created with Sketch. That’s us
Group 4 Created with Sketch. That’s us
Group 4 Created with Sketch. That’s us
Group 4 Created with Sketch. That’s us
Group 4 Created with Sketch. That’s us
Group 4 Created with Sketch. That’s us

Fulltime gepassioneerd

Over het boek

Met focus op de 5 G’s van gemotiveerde, gezonde, geïnformeerde, gelukkige en getalenteerde medewerkers werken we aan een succesvol welzijnsbeleid.

We willen leidinggevenden inspireren om net als wij eens kritisch naar de eigen organisatie te kijken en de eventuele frons op de gezichten van hun medewerkers te vervangen door lachrimpels.

De 'G' van gezond

Gezonde medewerkers zitten fysiek en mentaal beter in hun vel, hebben meer energie en veerkracht en kunnen dat gevoel ook beter overbrengen.

Door in te zetten op mentale veerkracht, vergroot je de productiviteit en creativiteit van je mensen, dat laatste zelfs met een bewezen minimum van 20%.

De 'G' van geïnformeerd

Geïnformeerde medewerkers weten wat er speelt in het bedrijf en zijn meer geëngageerd om samen aan een doel, aan het grotere geheel te werken.

Ook wanneer er slecht nieuws of verlies moet aangekondigd worden, is een open, transparante, persoonlijke communicatie een absolute noodzaak.

De 'G' van gelukkig

Gelukkige medewerkers herkennen hun eigen waarden en normen in die van het bedrijf en het team waar ze mee samenwerken.

Nee, geluk op de werkvloer zit 'm niet in die extra bonus, een grote bedrijfswagen of een perfecte target sheet, maar wel in dat ijzersterke gevoel van één team, één professionele familie te zijn.

De 'G' van gemotiveerd

Gemotiveerde medewerkers voelen zich gewaardeerd en geïnspireerd binnen het bedrijf en willen daarom samen met het team successen boeken en groeien.

De grootste motivator voor een medewerker is een goede bedrijfscultuur. Een milieu waarin ruimte is voor welbevinden, voor het idee dat medewerkers tellen als persoon en niet als productie-element.

De 'G' van getalenteerd

Getalenteerde medewerkers blijven fris en uitgedaagd. Door in te zetten op levenslang leren vergroten ze hun eigen potentieel en dat van het bedrijf.

Alleen door medewerkers aan te moedigen om hun kennis en vaardigheden proactief te delen met collega's kom je samen tot het beste resultaat.

Schrijf je in voor de boekvoorstelling op 8 oktober

Op zoek naar inspiratie of antwoord op je vragen? Schrijf je in op de boekvoorstelling van Fulltime gepassioneerd.

Ik ben grote fan van de aanpak van Bright Plus en van dit nieuwe boek. De mentale balans, de fysieke gezondheid en de veerkracht van je medewerkers is belangrijker dan ooit.

De mening van de experts

In hun woorden

Ik ben grote fan van de aanpak van Bright Plus en van dit nieuwe boek. De mentale balans, de fysieke gezondheid en de veerkracht van je medewerkers is belangrijker dan ooit. Want enkel met gelukkige en enthousiaste medewerkers heb je tevreden klanten en ben je een gezond bedrijf. Dus: first things first: gedreven medewerkers met passie voor hun job!

Ons brein staat nooit meer stil en we moeten ons non-stop wendbaar opstellen. Dat zorgt voor veel meer druk en stress, met als gevolg dat steeds meer medewerkers klachten van burn-out ervaren. Daarom is het belangrijk dat een organisatie haar medewerkers goed sensibiliseert en de nodige handvatten geeft. 

Wie zich afvraagt hoe je een uitgebreid welzijnsbeleid balanceert met winst, heeft de boodschap nog niet helemaal begrepen en trapt in de grote valkuil. Investeren in je mensen betekent niet dat je op kantoor een peperduur fitnesscentrum moet voorzien. Het is geen financiële maar een emotionele investering. Al wat je er dus echt voor moet doen, is als leidinggevende de klik maken en kiezen voor een andere managementstijl.

Je bent wat je eet en je voelt wat je doet. Wie gezond en evenwichtig eet en voldoende beweegt, gaat de dag over het algemeen fit en geconcentreerd tegemoet.

meer inspiratie?

Be Bright. Get Inspired

white paper

Een goed welzijnsbeleid? Dat is een absolute prioriteit

We worden overladen met verantwoordelijkheden en vergeten uiteindelijk onze voornaamste prioriteit: zorg dragen voor onszelf en de mensen om ons heen.

de auteur

Over Linda Cappelle, auteur en general manager

Nadat Linda het roer als general manger overnam in 2016, gaat ze elke dag de uitdaging aan om samen met haar team de juiste match te vinden.