Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Hr-trends voor 2024: mag het iets meer zijn?

banner hr-trendrapport 2024 Bright Plus

De afgelopen jaren brachten heel wat veranderingen en uitdagingen mee voor werkgevers. En hoewel ook 2024 een veelbewogen jaar wordt, zit het vooral vol opportuniteiten.

In ‘Mag het iets meer zijn?’ ontdek je 7 hr-trends om de toekomst positief te omarmen. Laat je inspireren om net dat ietsje meer uit je team, organisatie en jezelf te halen.

cover van het Hr-trendrapport 2024: mag het iets meer zijn van Bright Plus

Hr-trends doorvertaald naar kansen

‘Mag het iets meer zijn?’ focust zich – uiteraard – op de hr-trends voor 2024, maar vooral op de opportuniteiten die ze meebrengen. Ontdek bijvoorbeeld …

  • Hoe je met artificiële intelligentie naar minder routinewerk en meer expertise gaat.
  • Op welke manier zinvol werk zorgt voor minder druk en meer betrokkenheid.
  • Hoe je de troeven van Gen Z en de andere generaties uitspeelt, zonder risico op stereotypering en waardenconflicten.

Dit trendrapport biedt je betrouwbare informatie gebaseerd op recent onderzoek, aangevuld met exclusieve inzichten en adviezen van gerenommeerde hr-experts.

Download nu gratis ons hr-trendrapport
pagina over zinvol werk uit het hr-trandrapport 2024

Waarom ons hr-trendrapport downloaden?

  • Wil jij ... weten welke trends in 2024 je hr-beleid vormgeven? In dit rapport presenteren we er 7.
  • Maar wil je ook verder kijken en …  ontdekken welke opportuniteiten de trends meebrengen? Concrete adviezen en tips helpen je om de toekomst positief te omarmen. 
Download nu ons gratis hr-trendrapport

Over het onderzoek en de experten

‘Mag het iets meer zijn?’ vloeit voort uit een jaarlijks onderzoek over de motivatie van office- of bediendenprofielen, al dan niet met een leidinggevende functie. Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Bright Plus. Elke trend werd toegelicht door een hr-expert: Mieke De Ketelaere, Elke Jeurissen, François Pichault, Hermina Van Coilie, Kim De Meulenaere, Dirk Buyens en Bart Wille.

Aan het woord:

Mieke De Ketelaere over artificiële intelligentie

Mieke De Ketelaere over artificiële intelligentie

Mieke is adjunct-professor aan de Vlerick Business School. Tijdens haar studies burgerlijk en industrieel ingenieur specialiseerde ze zich in robotica en artificiële intelligentie. In 2018 werd ze genomineerd voor 'ICT-vrouw van het jaar'.

Elke Jeurissen over inclusief hr-beleid

Elke Jeurissen over inclusief hr-beleid

Elke is medeoprichter van 72Hours Reload, projectmanager van Expertendatabank.be, medeoprichter van www.dasgeniaal.be en voorzitter van de raad van bestuur van VDAB. Elke begeleidt managementteams bij hun inclusieve bedrijfscultuur.

François Pichault over work-lifebalance

François Pichault over work-lifebalance

François is professor aan HEC Liège, ESCP Business School en Université de Paris-Dauphine. Ook is hij auteur van publicaties over onder meer digitale transformatie, hangemanagement en nieuwe tewerkstellingsvormen.

Hermina Van Coilie over zinvol werk

Hermina Van Coilie over zinvol werk

Hermina doctoreerde aan de onderzoeksgroep kwantitatieve en persoonlijkheidspsychologie van de KU Leuven. Vandaag is ze zaakvoerder bij Flourish, dat leidinggevenden en managementteams begeleidt om medewerkers kwaliteitsvol te motiveren.

Kim De Meulenaere over Gen z op de werkvloer

Kim De Meulenaere over Gen z op de werkvloer

Kim is professor organisatiegedrag en hrm aan de Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School (AMS). Ze onderzoekt diversiteit en inclusie, inclusief leiderschap, werknemersretentie en -verloop en de multigenerationele werkvloer.

Dirk Buyens over strategisch talentmanagement

Dirk Buyens over strategisch talentmanagement

Dirk is verbonden aan Vlerick Business School, de Universiteit Gent en het Great Placet o Work Institute Belgium. Hij adviseert onder meer het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Umicore, BASF, Oracle, BNP Paribas Fortis en KBC. Trends erkende hem als een van de meest invloedrijke academische hr-denkers in ons land.

Bart Wille over toekomstgericht leiderschap

Bart Wille over toekomstgericht leiderschap

Bart is professor bedrijfspsychologie en hrm aan de UGent. Hij onderzoekt de impact van individuele verschillen (bv. persoonlijkheid, vaardigheden, interesses) op het professionele functioneren en loopbaankeuzes.

Download nu gratis je exemplaar van het hr-trendrapport 2024.