Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Terug naar de Events

Toekomstgericht leiderschap: meer maatwerk

Over de sessie

De war for talent doet de machtsverhoudingen tussen werkgever en werknemers kantelen. Medewerkers willen leiders die het hele team inspireren, maar ook aandacht hebben voor individuele behoeftes. Uit onderzoek blijkt namelijk dat leidinggevenden een sleutelrol spelen op het vlak van motivatie, welzijn en bijgevolg retentie.

Een aanpak op maat, waarbij volop wordt ingezet op de professionele interesses van medewerkers, blijkt hier cruciaal. In dit webinar geeft professor Bart Wille concrete aanbevelingen voor leidinggevenden. Zo mag je rekenen op tal van tips voor kwalitatief leiderschap in de verschillende fasen van de talent-cyclus waaronder rekrutering, selectie, retentie en ontwikkeling van medewerkers.

Over de spreker

Bart Wille is professor bedrijfspsychologie en hrm aan de UGent. Hij onderzoekt de impact van individuele verschillen (bv. persoonlijkheid, vaardigheden, interesses) op het professionele functioneren en loopbaankeuzes. Bart zit in de redactieraad van een aantal wetenschappelijke tijdschriften, waaronder Journal of Vocational Behavior en Journal of Counseling Psychology. Verder adviseert hij bedrijven en nonprofitorganisaties en is hij cofounder van het hr-techbedrijf Low Lands Assessment Systems.