Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

6 podcasts die je helpen om je persoonlijke leiderschapsstijl verder te ontwikkelen

Elke leidinggevende heeft een persoonlijke leiderschapsstijl, maar één ding hebben goede managers allemaal gemeen: ze stoppen nooit met leren. Blijven luisteren naar goed advies is key voor succesvolle managers. Letterlijk zelfs, want steeds meer experts zijn het erover eens dat podcasts luisteren een goede manier is om jezelf te ontwikkelen.

Bright Plus

3 min. leestijd

Ook deze professionele podcasts zijn echte must-listens en helpen jou om je te inspireren en je persoonlijke leiderschapsstijl te blijven ontwikkelen.

Leren door te luisteren

In de auto, tijdens het huishouden of terwijl je de hond uitlaat: zelfs managers met een overvolle agenda vinden steeds vaker de tijd om naar podcasts te luisteren. Een interessante manier van leren, daar zijn steeds meer experts het over eens.

Hoewel podcasts een hedendaags fenomeen zijn en het onderzoek naar hun leereffect nog volop in ontwikkeling is, zou auditief leren je brein helpen ontwikkelen op intellectueel en emotioneel gebied. Een podcast zet je immers aan het denken en biedt je informatie die je op eigen wijze moet verwerken. Ze werken inspirerend en helpen leergierige luisteraars om hun kennis te verdiepen of verbreden.

Ben je op zoek naar enkele inspirerende podcast om jezelf verder te ontwikkelen?

6 inspirerende podcasts voor leidinggevenden

1: #ZigZagHR Brainpickings

Iedere week kruipt Lesley Arens van ZigZagHR, de Belgische community voor HR-professionals, leidinggevenden en ondernemers, in het hoofd van een centrale gast. In hun brein gaat ze op zoek naar ideeën, inspiratie en best & next practices waar jij concreet mee aan de slag kan gaan. Je vindt die brainpickings op de website van ZigZagHR, YouTube en Spotify.  

2: Bloovi

Sinds 2012 is Bloovi in Vlaanderen en Nederland uitgegroeid tot een populair platform waarop elke dag nieuwe content verschijnt. Hun doel? Steeds weer ijzersterke verhalen creëren die informeren en inspireren. Want storytelling is hun business. En dit vertalen ze ook naar hun podcasts. Op zoek naar inspirerende verhalen, interessante content en tips en advies over leidinggeven en ondernemen? Neem dan zeker even de tijd om te luisteren naar de podcasts op Bloovi, terug te vinden op hun website.  

3: CreativeMornings

Hoewel de dagdagelijkse taken van een leidinggevende vaak gepaard gaan met harde cijfers en objectieve feiten, is het belang van een creatieve geest voor managers niet te onderschatten. Dat begreep ook het team achter CreativeMornings, een maandelijkse ontbijtsessie die in een mum van tijd over de hele wereld werd georganiseerd. Aan de ontbijttafel? Creatieve grootnamen zoals Simon Sinek en Cindy Gallop die hun ingenieuze breinen gebruikten om grote successen te boeken. Op de website van CreativeMornings vind je twee seizoenen aan podcasts van die enorm inspirerende babbels bij een koffie en croissantje terug.

4: Werkverkenners

Wil jij meer weten over belangrijke zaken zoals upskilling en reskilling, thuiswerken, reorganiseren, talent aantrekken en stress op de werkvloer? Dan is Rens De Jong de man die jij zoekt. In zijn wekelijkse podcast Werkverkenners voert de Nederlandse presentator leerrijke gesprekken met experts in het vakgebied. Het resultaat? Aangename, maar bovenal inspirerende babbels die je kan volgen via de website van BNR Nieuws of op Spotify.

5: Business Books Podcast

Podcasts luisteren mag dan een efficiënte en effectieve manier zijn om kennis te vergaren, maar soms gaat er niets boven een goed boek. Maar wat als je geen tijd hebt om die allemaal te lezen? In hun maandelijkse Business Books Podcast geven journalist Thijs Peters en hoofdredacteur Remy Ludo Gieling niet enkel een review over de nieuwste zakelijke boeken, maar krijg je ook meteen de belangrijkste lessen uit die bestsellers op een schoteltje gepresenteerd. Duik met je oren in de boeken via Spotify of SoundCloud.

6: HR Happy Hour

De HR Happy Hour Show werd gelanceerd in 2009 en wordt gepresteerd door HR-adviseurs Steve Boese en Trish McFarlane. In hun internetradioshow en podcast bespreken ze onderwerpen zoals talentmanagement, werving en rekrutering, HR-technologie, sociale media, leiderschap, carrière maken en zowat alle andere zaken die te maken hebben met HR en HRM. De show die je kan volgen op deze website of op Spotify is levendig, gemoedelijk en tegelijkertijd uitdagend. Met andere woorden: een bron aan inspiratie voor HR-professionals, leidinggevenden en ondernemers.

Wil je je leiderschapsskills nog verder ontwikkelen? We bieden je graag een steuntje in de rug in uitdagende tijden. Met deze tips word je beter in leidinggeven vanop afstand.