Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Succesvol samenwerken met je stagiair

Een stagiair onder je vleugels? Zo wordt het een succes.

Bright Plus

2 min. leestijd

Heb je het ‘geluk’ met een stagiair samen te werken? Maar weet je niet zo goed hoe je dit best aanpakt? Met deze 8 tips ga je jouw trainee nog lang missen! 

1. Klikt het?

De ene stagiair is de andere niet. Bespreek met je manager welke criteria voor het team en de werking belangrijk zijn bij het kiezen van de stagiair. Ook al is een stageperiode van korte duur, het doel blijft een win-win situatie.

2. Feel the flashback

Herinner je jouw eerste stageplaats nog? Of je eerste dag op de werkvloer? Misschien is de nieuwe stagiair wel net zo zenuwachtig als jij dat was. Leef je in en voel hoe het is om in zijn of haar schoenen te staan.

3. Bespreek elkaars verwachtingen

Jullie hebben allebei verwachtingen. Jij hoopt je nu eindelijk te focussen op die dringende dossiers, dankzij de stagiair die je bijkomende taken verlicht. En de stagiair hoopt op een eerste waardevolle werkervaring in plaats van een innige relatie met het kopieerapparaat. Niets is zo frustrerend als niet ingeloste verwachtingen. Bespreek die verwachtingen: voor, tijdens en na de stage.

4. De juiste persoon op de juiste plek

Wat als je de stagiair na dag 4 nog steeds bij het handje moet nemen? Jij verliest er alleen maar tijd mee. En je stagiair ontwikkelt eerder frustraties dan talent. Tijd voor talentmanagement. Ga samen op zoek naar een andere invulling van de stage. Want als iedereen zijn talenten kan inzetten en ontwikkelen, dan stijgt de voldoening, is de werksfeer uitstekend en gaat het werk eens zo vlot vooruit.

5. Geef het goede voorbeeld

Hoe wil je dat de werknemers van morgen jouw werk verderzetten?  Wees geduldig met je stagiair. Toon, naast de algemene uitvoering van taken, vooral hoe hij of zij het verschil kan maken.

6. Employer branding

Op een dag gaat jouw stagiair solliciteren. Ook zijn of haar vrienden en studiegenoten. Hoe gaan jullie op het bedrijf met talent om? Welk imago laat jouw bedrijf bij de stagiair achter? En vooral, hoe zorg je ervoor dat je bovenaan het lijstje van de toekomstige sollicitant komt? Goed talent is dun gezaaid. Waar zal het openbloeien?

7. Good vibes? Teamwork!

Moedig je hele team aan om de stagiair positief te benaderen. Oprecht interesse tonen, schouderklopjes en constructieve feedback geven is teamwork. Als de stagiair zich goed in het team voelt, kan hij of zij pas het beste van zichzelf geven. Iedereen tevreden.

8. Bron van inspiratie

Een stagiair kan onervaren zijn. Maar de nieuweling heeft wel een frisse kijk op de gang van zaken. Zijn er inefficiënte routines ingeslopen, waar je niet meer bij stilstaat? Dit is een uitgelezen kans om de stagiair eens naar zijn of haar bevindingen te vragen. En werkprocessen te verbeteren waar nodig.

Bright Plus wenst je een waardevolle samenwerking.

Events en trainingen op de agenda

event

Inspiration Day - Werkgeluk: de fabels, de feiten en de oplossingen
app.event.read_more

event

Ontsnap uit jouw gouden kooi - durf te solliciteren!
app.event.read_more

event

Haal alles uit jouw LinkedIn via Personal Branding
app.event.read_more

event

Bright Plus | JobVillage Sint-Niklaas

Sint-Niklaas

app.event.read_more

event

Levenslang leren; wat is de rol van de werkgever?
app.event.read_more