Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Jouw team nog beter coachen? 3 gouden tips

Wat teams die alle verwachtingen overtreffen bijna altijd met elkaar gemeen hebben? Ze hebben een manager die hen goed coacht!

Bright Plus

1 min. leestijd

Bij Bright Plus zijn we hier bewust van en staan we onze klanten graag bij met advies omtrent de verschillende type tijdelijke contracten: studentenjobs, uitzendwerk, detachering en freelancewerk. Deze vier formules kunnen bedrijven slim inzetten om de workload beter op te vangen en financiële ademruimte te creëren, terwijl ze ondertussen toch op volle toeren blijven draaien. Welk type tijdelijk contract beantwoordt het best aan de noden van jouw organisatie? Ontdek het hier!

Leer lichaamstaal lezen

Een goede coach luistert niet alleen naar wat mensen zeggen, maar heeft ook aandacht voor non-verbale communicatie. Let op de intonatie en houd de lichaamstaal van de spreker, maar ook die van de anderen in de ruimte, goed in de gaten. Gebaren, mimiek en zelfs ademhaling en spreektempo zeggen vaak meer over mensen en hun ingesteldheid, dan de verwoordingen die ze gebruiken.

Stel vooral (de juiste) vragen

Spreken is zilver, luisteren is goud. Een goede coach voelt zich oprecht betrokken bij het welzijn van elk teamlid. Maar aan een luisterend oor heeft je team natuurlijk weinig als je niet de juiste vragen stelt. Van welke opdrachten krijgen je mensen energie? Welke taken kosten hun juist nodeloos veel moeite? Waar en wanneer ligt de druk te hoog? Wat zijn de grootste stressfactoren en hoe kun jij helpen om die te verlichten? Ga de dialoog aan: stel open vragen die een oprecht  gesprek op gang trekken.

Leer de persoon achter de job kennen

Ken jij de diepere drijfveren van je teamleden? Hoe elk van hen in het (werk)leven staat, en wat hen energie geeft? Wat hun sterktes en werkpunten zijn? Een persoonlijkheidstest kan je helpen om dit in kaart te brengen. Sommige testen kunnen je aan de hand van deze informatie zelfs ondersteunen om de samenwerking in je team te optimaliseren.

Een team coachen? Krijg inzicht in de drijfveren van jouw medewerkers dankzij Management Drives!

Een goede coach, zo weet je zelf vast ook, geeft teamleden waardevolle inzichten in zichzelf en in elkaar. Hij of zij weet ook precies hoe je, aan de hand van die inzichten, mensen het best met elkaar kunt laten werken. Benieuwd hoe je de samenwerking van jouw team kunt verbeteren? Via Management Drives kan je de drijfveren van jou en je team blootleggen en ze toelichten. Onze gecertificeerde trainers begeleiden je doorheen het hele proces en beantwoorden al je vragen met plezier!