event
Inspiration Day - Focus is het nieuwe goud
Antwerpen
Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.
Torenhoge energieprijzen, de opwarming van de aarde en virussen die de (bedrijfs)wereld plots platleggen: wie heeft er nog meer argumenten nodig om te begrijpen dat er ook op kantoor meer aandacht nodig is voor maatschappelijk verantwoord ondernemen? Met deze tien kleine ingrepen wordt jouw kantoor meteen ecovriendelijk.
19°C is volgens experts de ideale temperatuur voor een optimaal concentratievermogen. Staat de thermostaat in jouw kantoor hoger? Draai de verwarming dan een graad lager en trek liever een warme trui aan. Zorg er ook voor dat de radiatoren niet bedekt worden met spullen of gordijnen en draai de thermostaat op nachtstand wanneer je ’s avonds het kantoor verlaat.
Plastic bekertjes en flessen horen niet thuis in een milieubewust bedrijf. Vervang ze door herbruikbare glazen, koffietassen en waterkannen. Opteer ook voor hervulbare inktpatronen voor de printer en ga na of er in het bedrijfsrestaurant met minder plastic en verpakkingen gewerkt kan worden. Breng je zelf eten en drinken mee? Dan spreekt het voor zich dat je ook in dat geval je plasticberg beperkt.
Een van de grootste energiezuigers? Sluipverbruik. Vraag aan je medewerkers om de opladers van laptops, smartphones of tablets uit het stopcontact te halen zodra ze voldoende opgeladen zijn. Investeer daarnaast in een aantal stand-bykillers om alle apparaten op stand-by volledig uit te zetten aan het einde van de dag en zorg ervoor dat alle computers na vijf minuten automatisch in slaapstand gaan. Zet ook de printers helemaal uit aan het einde van de dag. Ook die kunnen namelijk flink wat onnodige energie verbruiken.
Medewerkers die zich elke dag van en naar het werk verplaatsen, leggen heel wat kilometers af. Die afstand kan je beperken door thuiswerk op een structurele manier te implementeren en ook vergaderingen op kantoor zoveel als mogelijk te vervangen door online meetings.
Wat gezond is voor je lichaam is dat vaak ook voor onze planeet. Investeer in een gezond en eco-friendly bedrijfsrestaurant. Opteer tijdens zakenlunches voor milieubewuste eetplekken en moedig medewerkers aan om hun gezonde lunch van thuis ook groen te verpakken.
Kies bij voorkeur voor hervulbare pennen, rekenmachines op zonne-energie, tipp-ex op waterbasis, gerecycleerd papier en andere milieuvriendelijke alternatieven. Leveranciers van kantoormateriaal bieden vandaag meer dan voldoende goede groene opties aan.
Een van de grootste bedrijfskosten is en blijft verlichting. Probeer te werken met kleine lichtpunten op je bureau en vergeet bij het verlaten van een lokaal de lichten zeker niet te dimmen. Hangen de plafonds in je organisatie vol met tl-lampen? Dan laat je die beter vervangen door zuinigere alternatieven. Vraag raad aan een expert en vraag verschillende prijs- en kwaliteitsoffertes op voor een optimale besparing. Ook bewegingssensoren kunnen een interessante investering zijn. Ze voorkomen dat het licht aanblijft wanneer er geen activiteit is op kantoor.
Probeer je waterverbruik zoveel mogelijk te beperken. Kies voor waterzuinige toiletten en sensibiliseer je mensen over waterverspilling tijdens het handenwassen of vaatwassen.
Het is niet alleen moderner en efficiënter, maar digitaal werken bespaart ook heel wat papier en inkt. Probeer op die manier het uitprinten van documenten zoveel mogelijk te beperken. Moet je toch echt iets afdrukken? Zorg dan dat je printer gevuld is met hervulbare inktpatronen en gerecycleerd papier en print altijd recto verso.
Spoor je collega’s aan om samen met jou te letten op het milieu. Wissel tips uit, en laat weten welke impact jullie besparingen hebben. Samen sta je sterk.
Boeiend artikel?
Deel het met je vrienden
Bedrijfscultuur
Een zorgeloze vakantie voor je medewerkers: 7 tips
3 min. leestijd
Bedrijfscultuur
Het belang van ESG in moderne organisaties
3 min. leestijd
Employer brand
Tips van een Great Place To Work voor een ijzersterk employer brand
3 min. leestijd
Bedrijfscultuur
Hoe zal AI de arbeidsmarkt veranderen?
3 min. leestijd
event
Antwerpen
event
event
Je sollicitatie in 7 stappen
stap 1
Over welke vaardigheden en kwaliteiten beschik je? En belangrijker nog: wat verwacht je van een job? Tijdens een telefonisch gesprek leren we elkaar beter kennen.
stap 2
We vragen je een aantal testen te maken. Zo krijgen wij een duidelijk beeld van jouw kennis en kunnen wij jou de juiste vacatures voorschotelen.
stap 3
Samen met een van onze consultants bespreek je wat jij zoekt in een job en overloop je jouw testresultaten.
stap 4
Op discrete manier winnen we professionele referenties in bij de door jou opgegeven contactpersonen.
stap 5
Vervolgens stellen we je verschillende vacatures voor. Iets voor jou? Dan begeleiden wij jouw vlotjes doorheen de sollicitatieprocedure van de klant.
stap 6
Hebben we een perfecte match voor jou gevonden? Dan ga je aan de slag.
stap 7
Nadat je van start bent gegaan, houden we regelmatig contact. Daarnaast staan wij jou bij met scherpe artikels, concrete opleidingen en heel wat tools zodat jij je voortdurend verder kan ontwikkelen.