Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Zo krijg je het juiste talent op de juiste plaats

Ook na de coronacrisis laait de war for talent weer hevig op. Het juiste talent aantrekken is dan ook van groot belang voor jouw organisatie. Daar stopt het echter niet. De beste resultaten behalen kan alleen als je die talenten een hele loopbaan lang blijft inzetten op hun sterktes. Dat doe je zo.

Bright Plus

2 min. leestijd

Ken je teamleden

Inzetten op de sterktes van je mensen is een mooie theorie, maar die kan je enkel in praktijk omzetten als je ook weet wie je mensen zijn, wat ze nodig hebben en wat hun verwachtingen zijn. Ga actief na wat de drijfveren, persoonlijke ambities en interesses van je teamleden zijn.

Dat kan je doen door feedback te geven en te vragen, een opendeurpolitiek te hanteren en open en transparant te communiceren. Ook een tool als Management Drives kan je hierbij helpen. Het geeft jou en je teamleden een duidelijk beeld op de drijfveren, competenties en ambities van elk individu. Neem deze inzichten vervolgens mee wanneer je de doelstellingen en taakverdeling voor het team bepaalt.

Wees helder over doelen en verwachtingen

Duidelijkheid scheppen over de organisatiedoelen en de verwachtingen voor de komende periode is essentieel om ervoor te zorgen dat je medewerkers kunnen blijven groeien in hun job.

Door je strategie en doelstellingen regelmatig af te stemmen met je medewerkers, duidelijke verwachtingen te scheppen en daarbij ook voldoende odnersteuning te bieden, , creëer je een gemotiveerd team van betrokken medewerkers. Een team dat weet welke richting het uitmoet, geëngageerd is om daar samen met jou naartoe te werken en in staat wordt gebracht om het beste uit zichzelf te halen.

Wil jij je verder verdiepen in de bouwstenen van performance management, zelfs op afstand? Hier lees je het advies van Koen Dewettinck, professor in HRM aan de Vlerick Business School.

Geef én vraag feedback

Feedback, feedback en nog eens feedback. Een cultuur waarin alle partijen feedback mogen geven en vragen wordt bijna automatisch een cultuur van vertrouwen, groei en ontwikkeling. Toon dat feedback deel uitmaakt van je DNA en train je mensen in het geven én ontvangen van constructieve feedback.

Door je mensen bovendien de ruimte te geven om te participeren en echt aan de slag te gaan met hun eigen ideeën en initiatieven geef je ze niet alleen de nodige erkenning, maar motiveer je ze ook om hun talenten en interesses te blijven inzetten en ontwikkelen.

Nieuw talent gezocht?

Ben je op zoek naar een nieuwe medewerker om je team verder te versterken? Lijst dan duidelijk op wat de verantwoordelijkheden zijn binnen de functie. Denk hierbij zowel aan de hard als de soft skills én aan de fit met het team. Alleen als je daarvan een heel goed beeld hebt, kan je de juiste collega aanwerven.

Door de hevige war for talent is het niet altijd makkelijk om het juiste talent te vinden in een pool van kandidaten. Je kan hiervoor gelukkig beroep doen op een rekruteringskantoor, volledig op jouw maat, om de juiste medewerkers aan te trekken voor jouw organisatie.