Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Hoe trek je de beste jobstudenten aan?

Het aanwerven van een jobstudent is de ideale manier om ook tijdens de zomerperiode de werkdruk onder controle te houden. Natuurlijk is de ene student de andere niet en jij wilt natuurlijk de juiste kandidaat in huis halen. Wij geven je graag enkele tips hoe jij de beste jobstudenten kan aantrekken.

Bright Plus

2 min. leestijd

Stel je flexibel op

Studenten moeten vaak met heel wat verschillende factoren rekening houden. Denk hierbij aan de lesuren, eventuele (her)examens maar ook het (openbaar) vervoer. Hierdoor is het bieden van flexibiliteit een enorme troef. Denk maar aan:

  • Glijtijden
  • Aantrekkelijke uren
  • Bepaalde dagen nog vakantie kunnen nemen

Daarnaast hebben veel studenten nog geen eigen wagen. Zo speelt het in jouw voordeel als jij bij het opstellen van hun werkschema rekening houdt met de uren van het openbaar vervoer. Stel jij je voldoende flexibel op? Dan zal je ook op meer instroom kunnen rekenen.

Hou rekening met de periode

Studenten weten bij het solliciteren vaak nog niet welke periode ze juist beschikbaar zijn. Dit is natuurlijk voor jou wat vervelend, maar toon begrip voor hun situatie. Studenten horen vaak pas eind juni of ze herexamens hebben. En midden juli wordt vervolgens bekend gemaakt wanneer deze juist worden ingepland.

Hou hier als werkgever dus rekening mee. Dit kan je doen door hun werkschema aan te passen en eventueel een pauze tijdens de examenperiode in te lassen om zo nadien de jobstudent opnieuw te verwelkomen.

Maar ook de grote festivals zoals Pukkelpop of Tomorrowland worden met stip aangeduid in de agenda van heel wat jongeren. Zoek je nu net voor deze periode versterking? Dan is het mogelijk dat heel wat studenten op die dagen niet beschikbaar zijn.

Is er enkel vakantiewerk mogelijk tijdens een bepaalde periode? Noteer dit dan in je vacature. Zo zal je geschikte kandidaten aantrekken in plaats van kandidaten die dan eigenlijk niet kunnen.

Een leerrijke ervaring met opportuniteiten

Je kan je ook onderscheiden van de andere jobaanbiedingen door mee te geven dat jullie vakantiejob echt een leerrijke ervaring zal zijn. Geef concrete voorbeelden van wat jouw jobstudent kan verwachten. Wat je hen wil aanleren? Welke kansen en voordelen brengt dat met zich mee? Je zal zien dat deze professionele ervaring meer studenten zal aantrekken.

Laat zien dat je echt wil kijken naar welke taken bij die jobstudent passen. Zo creëer je een win-winsituatie en bouw je aan een fijne samenwerking op de lange termijn.

Speel in op de locatie

Zoals aangegeven zijn studenten vaak afhankelijk van het openbaar vervoer, de fiets of familie. Is jouw bedrijf vlot bereikbaar met het openbaar vervoer? Speel dit dan zeker uit in je vacature.

Is je locatie minder gunstig gelegen? Denk dan mee met je jobstudent en reik eventueel alternatieven aan. Zoek jij mee naar alternatieven of is je locatie gunstig gelegen? Dan zal merken dat je mogelijks beter zal zijn in het aantrekken van jobstudenten dan bedrijven die dit niet doen.

Wil jij jouw ideale jobstudent vinden, maar weet je niet waar te beginnen? Neem gerust contact met ons op en dan gaan we samen op zoek naar de jobstudent die perfect past binnen jouw bedrijf.