Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Waarom doen ondernemingen een beroep op een rekruteringskantoor?

In tegenstelling tot kleine organisaties hebben grote ondernemingen vaak een eigen personeelsdienst. Die ondernemingen zouden dus hun nieuwe collega's perfect zelf kunnen aanwerven. Toch is dit niet altijd het geval. Want werken met een rekruteringskantoor heeft heel wat voordelen.

Bright Plus

1 min. leestijd

Om daar meer over te weten werd gingen we ten rade bij onze bestaande en potentiële klanten. Zij kregen de vraag om de drie hoofdredenen op te noemen waarom de onderneming een beroep doet op een rekruteringskantoor wanneer ze een nieuwe medewerker zoekt. We delen deze graag met jullie.

1. De recruiters hebben geen tijd.

Dat is de hoofdreden waarom de ondernemingen het aanwerven van nieuwe personeelsleden vaak uitbesteden. 50 % van de respondenten vertrouwt deze taak liever toe aan een kantoor omdat ze zelf overstelpt zijn met werk. Door een rekruteringskantoor in te schakelen zien ze immers alleen maar kandidaten die al een selectie hebben doorlopen. Er moet geen tijd meer worden gespendeerd aan het testen van hun talen- of IT-kennis of van hun persoonlijkheid. Want wij zorgen dat er al een match is met wat jullie als organisatie zoeken. 

2. De recruiters hebben niet genoeg kandidaten.

Ondanks hun eigen werfreserve of advertenties op jobsites geeft 32 % van de respondenten aan dat zij een beroep doen op een rekrutertingskantoor om zo goede kandidaten te krijgen die al werden gepreselecteerd, met name via de kandidaten die al beschikbaar zijn in de databank, of dankzij rekruteringscampagne van het kantoor. Want vergis je niet: de War For Talent woedt nog hevig, dus het juiste talent vinden is niet steeds evident. 

3. De recruiters willen de expertise van een specialist gebruiken.

De expertise en dienstverlening van een rekruteringskantoor is tot slot de derde reden die wordt aangehaald. 18 % van de respondenten vertrouwt zijn aanwervingen liever toe aan een dienstverlener hiervan zijn corebusiness heeft gemaakt, waarbij je kan rekenen op een . Want zeker nu vele selectiegesprekken online gebeuren is het een goed idee om beroep te doen op de ervaring en expertise van een rekruteringskantoor om de juiste match te bepalen. Bij Bright Plus willen we steeds een oplossing op maat aanbieden. Via Rent a Recruiter besteed je (bepaalde delen van) je aanwervingsproces uit aan een van onze ervaren HR consultants.