Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Face 2 face contact is cancelled en we werken grotendeels van thuis uit. Dat maakt het managen van je team een stukje uitdagender. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om digitaal samen te werken. We zetten enkele opties voor je op een rij:

Charlotte Keulen

1 min. leestijd

Skype (for business)

Een van de meest gekende online tools is ongetwijfeld Skype. Gemakkelijk,  toegankelijk en meestal standaard geïnstalleerd op  je werklaptop en/of gsm. Je kan contacten toevoegen op basis van gebruikersnaam of e-mailadres. Met een simpele klik start je een (video)gesprek. Je kan in deze gratis app videochatten tot 50 personen. Met de chatfunctie kan je ook berichten naar je contacten sturen. Ook handig: Op Skype kan je je scherm delen. Zo wordt digitaal samenwerken natuurlijk een eitje. Je kan online presenteren, spreadsheets samen doornemen…

Teams

Dit is de hub voor teamwork in Office 365. Chatten, vergaderen, bellen… hier kan je alles op één plek. Je werkt online samen vanuit eender welke locatie. Deze toepassing heeft enkele leuke extra’s. Zo kan je webinars  organiseren en een teamblog opzetten.

Zoom

Zoom is een online communicatieplatform dat je eenvoudig kan inzetten in jouw team. De focus van Zoom ligt  op meetings inplannen en in hoge kwaliteit uitvoeren. Verder kan je er webinars op organiseren, bellen en (groeps)chatten.

Jitsi

Dit platform focust op videoconferences in hoge kwaliteit. Jitsi belooft een 100% veilig én bovendien gratis platform te zijn. Met enkele eenvoudige kliks plan je een videomeeting met je team in. Geen gedoe met de installatie van apps of accounts aanmaken. Het proberen waard!

Slack

Deze applicatie werkt team- en focusbevorderend. Geen overvolle en onoverzichtelijke inbox meer. Hier wordt informatie verdeeld over verschillende topics. Zo worden conversaties meer gestructureerd en makkelijker op te volgen vanop afstand. Je kiest wat de prior-topics zijn voor jou en je team en jullie kunnen hierdoor met meer focus aan de slag.

Monday

Monday is een online tool waarmee je een workflow kan bouwen voor projecten, processen of dagelijks werk. Je kan per project of per team overzicht bewaren van taken en todo’s. Je wijst taken toe aan teamleden en die vullen op hun beurt de progressie en deadlines aan. Zo monitor je al je projecten vanop afstand.

Speakap

Dit platform kan je best vergelijken met een soort interne Facebook: alle leden kunnen posten in een feed. Deze toepassing kan je gebruiken om professionele informatie te delen, maar ook leuk om hier de minder business-gerichte topics te belichten. Verjaardagen, events, tips and tricks van collega’s. Leden vanop elke locatie kunnen hier contact houden en informatie met elkaar delen. Bevorderend voor het teamgevoel!

Over de auteur

Charlotte Keulen

Vroeger schreef ik gedichten en teksten voor liedjes. Ik droomde ervan de tweede Britney Spears te worden. Zowel mijn schrijftalent als mijn zangtalent zouden helaas nooit het daglicht zien. Ten eerste was ik nooit tevreden over mijn eigen creaties en ten tweede heb ik een stem die absoluut niet gemaakt is om ook maar één noot te zingen.  

Een marketingdiploma, een cursus copywriting en heel wat ervaring later, zet ik mijn wil om te schrijven anders in. Als Digital Recruiter bij Bright Plus kan ik vaak urenlang intens tokkelen op mijn toetsenbord. Mailings, vacatures die gepimpt moeten worden, social media posts, en uiteraard deze blogs. Overal kan ik mijn creativiteit in kwijt. Zo leg ik nu dagelijks mijn tekstueel ei. Met creaties die ik regelmatig wél de buitenwereld durf insturen.

Want ik zit met een overvol hoofd, altijd en overal. Maar als ik een tekst schrijf geraak ik volledig "in the zone". En dat is steeds eventjes genieten!

Lees meer van deze auteur