Je browser is verouderd.

Sommige inhoud kan verloren gaan of zal niet correct weergegeven worden.

Gelieve een meer recente versie van je browser te installeren.

Upgrade je browser

Hoe tijdelijke contracten jouw bedrijf zuurstof geven

Waar tijdelijke contracten vroeger voornamelijk als noodoplossing werden aanzien, maken ze vandaag integraal deel uit van een gezonde aanwervingsstrategie. Ben jij op zoek naar extra ondersteuning voor de zomermaanden? Start dan tijdig met je zoektocht naar tijdelijk talent.

Bright Plus

3 min. leestijd

Bij Bright Plus zijn we hier bewust van en staan we onze klanten graag bij met advies omtrent de verschillende type tijdelijke contracten. Er zijn namelijk heel wat mogelijkheden: studentenjobs, uitzendwerk, outsourcing en freelancewerk. Deze vier formules kunnen bedrijven slim inzetten om de workload beter op te vangen en financiële ademruimte te creëren, terwijl ze ondertussen toch op volle toeren blijven draaien. Welk type tijdelijk contract beantwoordt het best aan de noden van jouw organisatie? Ontdek het hier!

1. Studentenjobs

Jobstudenten in dienst nemen is sinds jaar en dag een eenvoudige én kostenefficiënte manier om de flexibiliteit van jouw onderneming op peil te houden. Dit geldt zeker tijdens de vakantiemaanden waarin zowat elk bedrijf te kampen krijgt met onderbezetting. Maar ook buiten de zomerperiode zijn jobstudenten goede werkkrachten die je kunnen helpen specifieke piekperiodes te overbruggen.

Bovendien is een jobstudent aanwerven financieel voordelig, voor zowel jou als voor de student. Via Bright Plus weet je altijd dat je jobstudenten minstens 18 jaar oud zijn en studeren voor een bachelor- of masterdiploma. We testen ze net zo uitgebreid als onze andere tijdelijke werkkrachten, zodat je erop kunt vertrouwen dat ze over de nodige competenties beschikken.

2. Uitzendwerk

Er zijn uiteenlopende redenen om te kiezen voor uitzendwerk maar de belangrijkste is ongetwijfeld de flexibiliteit van de formule. Uitzendwerk gebeurt namelijk via weekcontracten. Veel bedrijven schakelen uitzendcontracten dan ook in bij wijze van proefperiode, waarin zij én de kandidaat hun flexibiliteit behouden. Bovendien genieten bedrijven ook van administratieve en financiële voordelen. Het is namelijk zo dat een uitzendkracht op de payroll van het uitzendbedrijf blijft waardoor de administratie voor de werkgever tot een minimum wordt herleid.

Verder geniet je als organisatie ook van een financiële kostenspreiding dankzij de facturatie, die niet maandelijks maar wekelijks gebeurt. Het mooie aan een uitzendkracht via Bright Plus is bovendien dat je hem of haar op elk moment vast in dienst kunt nemen. Wist je trouwens dat 85%van onze uitzendkrachten op zoek is naar een vaste functie?

3. Outsourcing

Eén van de voornaamste voordelen van outsourcing is dat het een effectieve manier is om snel tijdelijke, gekwalificeerde en ervaren werknemers projectmatig in te zetten, die direct operationeel zijn. Deze projectmedewerkers hebben ervaring opgedaan binnen verschillende bedrijven, waardoor ze een brede kennis hebben en zich snel kunnen aanpassen aan een nieuwe werkomgeving.

Bovendien draag je binnen detachering als opdrachtgever geen werkgeversrisico’s. Project consultants zijn in dienst van Bright Plus en blijven dus ook op onze payroll. Dit vertaalt zich voor jou in een stabiele headcount en extra ademruimte om piekperiodes op te vangen of specifieke expertise in huis te halen. Je werkt steeds met een vaste maandelijkse kost, zodat je nooit voor verrassingen komt te staan.

4. Freelancers inhuren

Heb je iemand nodig met specifieke knowhow en kennis? Dan kan een freelancer het antwoord zijn. Freelancers zijn ondernemers: ze zijn flexibel, gemotiveerd, snel ingewerkt en werken doorgaans zelfstandig. In tegenstelling tot de andere formules kun je met freelancers ook flexibeler inzetten op het aantal gepresteerde uren of dagen per week. Daarnaast heb je je budget ook zelf goed in handen: bij aanvang van een opdracht zul je altijd weten hoeveel je een freelancer zal betalen voor de opdracht.

Op naar een goed evenwicht

Uiteraard is het niet de bedoeling om een volledige werkvloer te laten draaien op tijdelijke krachten. Ongetwijfeld zou dat de continuïteit van jouw activiteiten aantasten. Een goed functionerend team bestaat dan ook in de eerste plaats uit vaste medewerkers die voor bepaalde projecten of taken worden bijgestaan door tijdelijke werknemers. Op die manier blijft de standvastigheid binnen het team gewaarborgd, maar is er toch voldoende flexibiliteit aanwezig om het hoofd te bieden aan een continu veranderende context.

Interesse in tijdelijke werkkrachten?

Nood aan een tijdelijke werkkracht? Bright Plus helpt je graag met de juiste kandidaten. Contacteer ons voor meer informatie.